Osunda vanor!

Jag som många jag känner drabbas tyvärr inte av samma effekt när jag blir krasslig. Många vänner tappar aptiten helt och äter mycket mindre både av mat och godsaker. För mig fungerar det precis tvärtom. Jag lägger till med väldigt osunda vanor när jag blir dålig. Det blir en ond cirkel av det till slut. Jag är uttråkad för att jag inte kan träna, när jag blir uttråkad äter jag fel och mycket, när jag äter så mår jag dåligt, när jag mår dåligt blir jag uttråkad. Ja, ni fattar. Att lägga av med dessa osunda vanor är nu ett måste.

Jag har nu under snart två veckors tid levt väldigt osunt, fel intag i kombination med inaktivitet. Det gör snabbt på sig på kroppen. Jag både ser och känner att det inte är som det ska. Förkylningen som drog ut på tiden är i princip borta, men det är svårare att bli av med suget som uppstår efter att ha stoppat i sig allt för mycket onyttigt under två veckors tid.

onyttigt

Mitt bästa knep för att klara av en utmaning och att hålla motivationen uppe är att dela med mig av utmaningen. Så jag börjar här. Jag har ju samtidigt gjort det här flera gånger och lyckats med det också. Men det går trögt denna gången, mycket trögt. Jag får också rätt så ofta frågan om hur jag kan hålla motivationen upp när det gäller träningen. Det enkla svaret blir att det kan jag inte. Men jag kämpar. Jag har många uppsatta mål, långt fram, som gör att jag måste hålla träningen uppe om jag ska klara dem. Men varför är det lättare att hålla träningsmålen än kostmålen? Knivig fråga. Jag jobbar på ett svar.

Mitt mål är att undvika onyttigheterna helt under 30 dagar från nu. Ett runstreak på 30 dagar hade jag fixat utan problem, men hur kommer det att gå med ett inga onyttigheter streak på 30 dagar?

30dagar

Det återstår att se.

3 kommentarer
  1. Vad roligt, eller tråkigt ?jag är precis som dig. Körde till och med en run streak förra våren. 30 mil på 30 dagar. Men precis gjort andra passet på 3 veckor nu efter att varit på resa, varit lite trött och sen sjuk… så jäkla lätt att falla rakt igenom…

  2. På nåt underligt sätt skönt att man inte är ensam ? Fast nu ligger jag här på soffan. Värk i hela kroppen, feber och helt väck. Drog igång träningen lite för tidigt och lite för hårt. Soffrodel resten av veckan. Men denna gången är jag inte ens sugen på nåt…

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras