Hål i huvudet – och på andra ställen

I helgen var det äntligen dags att dra igång poolen för säsongen, Det brukar egentligen ske lite tidigare i maj. Vädret har varit helt ok för att kunna bada ett par veckor, men mycket annan har kommit i vägen för uppstart. Poolens plåtar plockades snabbt av och strax innan jag tog bort sista plåten så gick det lite fel. Eller snarare ”jag gick lite fel”. Vi har en smal passage förbi ett förråd. Jag har gått där många gånger och under dagen minst 20 gånger redan. Men denna gången var jag inte uppmärksam och gick rakt in i en vindskivbräda som sticker ut en bit. Det högg till i huvudet och av reflex så tog jag mig för stället där det högg till. Tänkte att, det nog gick hål. Tog ner handen och konstaterade att handsken var blodig. Skit också. Jag har hål i huvudet.

Fick kalla på frun som kom ut och tittade på det och sa, ”det där borde sys”. Men va sjutton, det har jag inte tid med. Tryck på det en stund och sätt sedan på en plåsterlapp. Hon fick först klippa bort en rejäl skinnflik som fläkts upp. Bilden visar hålet. Det läker fint och jag kan förhoppningsvis snart få simma igen. Ja, jag har blivit belagd med badförbud.

Badförbud, jag som älskar att simma, både i bassäng och öppet vatten. Men å andra sidan så visade sig att jag inte skulle simma hemma i alla fall. När lite drygt halva poolen är uppfylld med vatten så upptäcker jag en läcka där lampan sitter. Skit också. Hur många hål ska det bli denna dag? Lite trött på det och smått uppgiven är det bara till att starta länspumpen och tömma ut vattnet som är påfyllt. Täta efter alla konstens regler och sedan låta det härda. Dagen efter fortsätter jag att fylla på med vatten och kommer inte upp i riktigt samma nivå. Men i går, tisdag var vattnet upp igen vid den kritiska nivån och kan ni tänker er, skiten läckte ännu. Just nu är jag bara trött på det och vill göra något helt annat. Men jag ger inte upp. Om några dagar ska det äntligen se ut så här.

Men jag gör annat också. Just nu pågår den slutliga uppladdningen inför årets första triathlontävling som går nästa helg. Det är en medeldistans på hemmaplan. 11.3 mil eller 70.3 miles som det heter internationellt. Det innebär 1900 meter simning, 90 km cykel och slutligen 21,1 km löpning. Något jag ser fram emot med blandad förtjusning. Men det kommer säkert att gå bra.


Önskar er en fin vecka!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras