Mitt i livet – bästa tiden

Ja, så skulle man absolut kunna sammanfatta livet just nu, ”bästa tiden”. Eller i alla fall på god väg mot den bästa tiden i livet. Ju äldre barnen bli, desto mer tid får du över till dig själv och din partner. Det hela blir inte sämre av att jag delar mitt liv med en underbar partner, min älskade fru som har så många titlar att det skulle fylla hela sidan. Men för att göra det hela kort så är hon det bästa som finns. Utan henne hade jag inte haft den motivation jag har idag. Utan henne hade jag inte haft de underbara barn jag har idag, Utan henne hade jag inte varit så glad som jag är idag. Du är bäst mitt hjärta.

Vi vet var vi har varandra och jag har tidigare skrivit lite om det i ett annat inlägg. Jag vill – men jag hinner/orkar inte! Jag tror på att ge varandra utrymme, att ge varandra tid och att inte bry sig om och blanda sig i minsta lilla sak som partnern gör. Ett bra förhållande kräver viss distans. Just därför så hänger vi inte över varandra. Det kan t.ex. hända att jag varje kväll under en veckas tid kör någon form av träningspass. Då ses vi inte många timmar. Vi tillbringar dock 2 timmar i bilen tillsammans, varje dag. Men här utbyts det inte många ord. Oftast är det knäpptyst hela vägen till jobbet. Något vi båda valt. Behöver något viktigt tas upp, ja då gör vi det så klart.

Nu låter det som att vi nästan aldrig ses, men det stämmer inte. Vi har många underbara timmar tillsammans under både vardagar och helger och snart under semestern. Då är det ju umgänge dygnet runt i 30 dagar. Här är det oerhört viktigt att ge varandra utrymme. Ännu viktigare än i vardagen. Många jag känner har stora planer för hur deras semester ska vara och se ut. Perfekt planerad in i minsta detalj. Spricker planen blir det sura miner och man tjurar ofta på vars ett håll. Det blir ju förvisso både distans och egentid, men kanske inte riktigt så som man tänkt sig.

Mitt tips inför semestern. Gör upp planer, absolut, men med optionen att det snabbt kan ändra sig och att alla är införstådda med det. Vissa saker är ju svårare så klart men sådana aktiviteter som inte har ett fast datum kanske man mer ska rikta in sig på att, ”Detta ska vi göra någon dag under semestern” Vill man ändå känna att man har lite mer koll än så, boka in aktiviteten under en vecka eller mellan två datum. Mycket kan påverka om planen håller eller ej. Men det viktigaste om planen spricker. Skyll inte på varandra. Hitta en lösning i stället.

Önskar er en Glad midsommar och semester.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras